Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

INVIGNING AV NODEN FÖR CYBERSÄKERHET

2020/12/04 @ 12:00 - 14:00

Mobile Heights sitter med i styrgruppen för den “Svenska noden för innovation och forskning inom cybersäkerhet” och skulle härmed vilja bjuda in alla i vårt nätverk till den digitala INVIGNINGEN AV NODEN FÖR CYBERSÄKERHET som arrangeras av RISE den 4/12 kl 12.00 – 14.00.

Sverige ligger högt i världsrankningen när det gäller digitalisering, men har inte samma position när det kommer till cybersäkerhet. För att stötta utvecklingen inom näringsliv och offentlig sektor har VINNOVA och RISE initierat en nationell nod, med syfte att accelerera svensk innovation och forskning inom cybersäkerhet. Noden kommer att samordnas av RISE och har som mål att stödja svensk industri, akademi och offentlig sektor. Noden kommer att skapa ett starkt nätverk av aktörer, samt bygga plattformar för nära dialog och innovation.

Noden ska även samla och stärka svensk cybersäkerhetskompetens för forskning och innovation. På längre sikt syftar noden till att stärka svensk konkurrenskraft på en krävande internationell cybersäkerhetsmarknad, vilket är en nödvändighet för en stark svensk framtida industrinäring och export inom cybersäkerhet.

Bland talarna finns näringsminister Ibrahim Baylan, Pia Sandvik, VD på RISE och Eva Fogelström, Director Security på Ericsson Research.

När: 4 december, kl 12.00 – 14.00
Var: online

Läs mer och anmäl dig här

Details

Date:
2020/12/04
Time:
12:00 - 14:00
Event Category:
Event Tags:
, ,
Website:
https://comm.ri.se/b/v/?vid=3150&v=1&share=1&ucrc=D3470FB451

Venue

Online

Organiser

RISE
View Organiser Website