Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Jakten på framtidens digitala talanger

2015/04/29 @ 07:30 - 09:00

Kan Skånes åttondeklassare lösa framtidens samhällsutmaningar – och vara dina framtida medarbetare?  

Hur kan telekom möjliggöra sjukvård på distans? Hur kan man använda sociala mediers “digitala spår” för att skapa en bättre miljö? Vilken IT-lösning ska en nystartad skola satsa på för att främja lärandet? Hur kan en digital lösning göra vardagen bättre för både boende och personal på ett äldreboende?

Det var några av de frågeställningar som 1 000 åttondeklassare i Stockholm, Västsverige och Umeå arbetade med att lösa under våren 2015, inom ramen för skoltävlingen Next Up. 
Tävlingen handlar om att ge skolungdomar, både tjejer och killar, en bättre uppfattning om vad IT handlar om – genom att ge dem ämnesöverskridande och konkreta case från riktiga IT-företag att arbeta med under terminen och samtidigt tävla med andra skolor om vem som presenterar den bästa lösningen. 
Under våren 2016 hoppas vi att också Skåne är med i Next Up! 

Vi vill därför välkomna dig till ett informationsmöte hos Media Evolution i Malmö där vi berättar mer om hur vi tillsammans löser IT-branschens kompetensförsörjning och intresserar både tjejer och killar för IT-relaterade utbildningar genom att få dem att upptäcka att de är digitala talanger! 

Medverkande: 

• Fredrik von Essen, näringspolitisk expert på IT&Telekomföretagen, nationell projektledare för Next Up

• Barbro Lien Rönn, HR Talent Management på Hogia, som är guldpartner i Next Up Väst

Tid: 29 april kl. 07.30-9.00

Plats: Media Evolution City, Stora Varvsgatan 6A, Malmö 

Anmälan:  Anmäl dig idag via den här länken!

Frågor? Kontakta gärna: Fredrik von Essen

Varför Next Up? 

“Man får ett uppvaknande i vissa fall faktiskt.(…) Man borde vara med i Next Up som IT-företag för att man får kontakt med en ny målgrupp, den målgrupp som kommer att ta över, och man får se trender väldigt tydligt, och väldigt tidigt.” Daniel Frostberg, Game Director, King, partner i Next Up 2014 och 2015.

Som partnerföretag i Next Up får du en unik möjlighet att på riktigt möta och inspireras av framtidens digitala talanger – och samtidigt synliggöra IT-branschen i stort, ditt företag och er verksamhet och vad det egentligen innebär att jobba med ny teknik och digitala lösningar.

För dig som företag ger Next Up stora möjligheter att skapa goodwill för ditt varumärke, genom att finnas med i ett positivt och energihöjande sammanhang där du möter och peppar framtidens digitala talanger. Tävlingens fokus på tjejer, med lagledare från IT-studentnätverket DataTjej, ger dig också tillfälle att visa att du aktivt bejakar mångfald.

Details

Date:
2015/04/29
Time:
07:30 - 09:00
Event Category:

Venue

Media Evolution City – Gängtappen
Stora Varvsgatan 11
Malmö, 211 19 Sweden
+ Google Map