Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

JUNE 14 – Hur skalar vi Skåne?

2022/06/14 @ 13:00 - 15:30

Hur skalar vi Skåne?

Anmäl dig här!

Vi har ett väl fungerade innovationsekosystem i Skåne, särskilt för unga och tidiga bolag. Men vad krävs för att bolagen ska kunna skala? Brister kring samarbete mellan små och stora företag, internationalisering, få serieentreprenörer, avsaknad av kapital och tillgång till personer med erfarenhet och kompetens hämmar utvecklingen. Hur förhåller vi oss till jämställdhet, företagskultur och etik i tech-branschen och hur påverkar det bolagens utveckling?

Vad är det olika entreprenörer och företag, stora som små, och över olika branscher upplever som stora utmaningar och hinder för att få verksamheterna att växa? Vilka interna hinder och utmaningar måste överbryggas för att vi ska få fler arbetstillfällen, hur gör innovationer och lösningar som utvecklas större impact samt långsiktigt skapar ett mer hållbart företagsklimat i Skåne. Där flera får jobb, där fler kvalificerade arbetstillfällen blir tillsatta och för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro.

Arrangemanget sker i samarbete mellan Ideon Science Park, SmiLe Incubator, Krinova, Mobile Heights, Media Evolution, Medeon, Minc och Game Habitat och med stöd av Malmö Stad, Komet, Region Skåne, m.fl.

I fyra sessioner utforskar vi: problem, inre och yttre hinder, utmaningar och slutligen: vad gör vi nu?

Hur nuläget ser ut, hur innovationsekosystemet uppfattas, vad som redan görs, vad gör vi bra, vad gör vi mindre bra och vad skulle vi kunna göra bättre, vad saknas etc. Vi får även en inblick i skånska långsiktiga mål och strategier, möjligheter och ambitioner på innovationsområdet samt vilka behov som finns bland företagen.

Inre faktorer – brist på entreprenörer, specialister, ingenjörer och hållbarhet.
I del 2 har vi fokus på talangattraktion och de olika aspekterna av det. Hur ser problematiken ut för startups, Scale ups och våra stora etablerade aktörer som vill och försöker växa i Skåne. Hur ser jämställdheten ut i kunskapsintensiva företag och arbetar vi hållbart i utvecklingen av teknik?

Externa faktorer – tillgång till kapital och internationalisering
Vilka andra tillväxthämmande faktorer finns det och hur påverkar de tillväxten i bolag. Finns det asymmetrisk tillgång till stöd för internationalisering, internationella nätverk och riskvilligt kapital i olika utvecklingssteg. Finns det mycket kapital i en bransch och lite i ett annat? Vad beror det på och hur överbryggar vi det?

Är innovationsekosystemet rätt riggat för att hjälpa till att lösa de problem och utmaningar som vi kan identifiera eller behöver vi göra särskilda insatser? Vad gör vi som är här just nu för att få Skåne att skala? Hur kopplar vi upp oss nationellt, internationellt och hur jobbar vi tillsammans för ett starkare Skåne.

Moderator: Aisha Mosslund

Details

Date:
2022/06/14
Time:
13:00 - 15:30
Event Categories:
,
Event Tags:
, , ,
Website:
https://skaneinnovationweek.com/program/hur-skalar-vi-skane/

Venue

The Tivoli, Helsingborg
Köpenhamnskajen 1
Helsingborg, 252 21 Sweden

Organiser

Mobile Heights
View Organiser Website