Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

MAJ 18 – DIGIT HUB – Digitalt studiebesök hos Elobina

2022/05/18 @ 09:00 - 10:00

Häng med bakom kulisserna!

I eventserien “DigIT(alt) studiebesök” besöker DigIT Hub spännande organisationer och företag som ger inblick i hur arbetet med smarta städer och smart industri ser ut på olika platser i södra Sverige.

18 maj: DigIT Hub besöker Elobina

Den 18 maj (09:00 – 10:00) besöker vi Vilma Gustafsson och Jan Carlstein på företaget Elobina, som är ett toppmodernt företag som gör textilindustrin tillgänglig för alla genom att de jobbar med print on demand. Du skickar in det du vill ha tryckt, de trycker, du får produkten i hand.

Under studiebesöket får vi lära oss mer om företaget, och se hur själva processen går till!

Om Elobina:

De senaste åren har den traditionella textilindustrin genomgått stora förändringar då det uppstått krav på mer unika och hållbara textilier med snabba leveranstider. Covid19 har satt fart på denna utveckling. Företag har inte längre råd att upprätthålla stora lager då försäljningen minskat, och dessutom har leveranserna blivit osäkra och leveranstiderna väldigt långa.

På det skånska företaget Elobina har man därför bestämt sig för att, med hjälp av digitala verktyg, ta hem sin produktion – för att försäkra leveranserna och hämta produktionen närmare kunderna.

Produktionen på Mellangården i Alnarp har öppnats i samarbete med Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) och Green Innovation Park, där man nu testar nya koncept inom energi och hållbar grön produktion. Centralt för att driva tygproduktionen är också etableringen av en digital plattform, som samlar in ett stort antal enstycks och mindre beställningar till större helheter. Dessa sorteras automatiskt enligt tygsort. Förut skickades dessa beställningar till den bäst lämpade produktionsanstalten, men nu kommer produktionen i stället ske lokalt utan användning av vatten och med minimal användning av el och kemikalier.

Allt tillverkas enbart på beställning vilket innebär att överproduktion – ett av de största problemen inom textilindustrin – kan elimineras. Elobina kommer även under det närmaste året att uppföra en pilot med SLU i Alnarp för att generera fossilfri el i samband med sin produktion.

Detta, och mycket mer, kommer vi att dyka ner i under det digitala studiebesöket. Häng med oss på en fartfylld morgon!

Varmt välkomna till en rolig morgon!

 


 

EVENTDETALJER

Datum och tid: 18 maj kl. 09:00 – 10:00
Plats:
Digitalt (länk skickas till deltagarna före eventet)
Registrering: https://digitalt-studiebesok-elobina.eventbrite.se

Details

Date:
2022/05/18
Time:
09:00 - 10:00
Event Category:
Event Tags:
, , , , ,
Website:
https://digitalt-studiebesok-elobina.eventbrite.se

Venue

Online

Organiser

DigIT Hub
View Organiser Website