Open positions

Projektkommunikatör sökes till Mobile Heights

Jobba med Sveriges mest innovativa techbolag för att accelerera digitalisering i Sydsverige

Brinner du för kommunikation och för att skapa möten mellan människor och har dessutom ett intresse för teknik? Vill du vara på en arbetsplats som kryllar av människor som delar ditt intresse och ha daglig kontakt med några av Sveriges absolut mest innovativa techbolag?

Mobile Heights söker nu dig som letar efter en spännande tjänst som projektkommunikatör. Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete där du får bidra till att sätta svensk innovation på kartan.

Mobile Heights – i hjärtat av svensk teknikutveckling

Mobile Heights har ett viktigt uppdrag. Vi ser nämligen till att näringslivet inom IT och kommunikationsteknik i Sverige blomstrar. Vi är en medlemsfinansierad, icke vinstdrivande klusterorganisation med uppdrag att knyta ihop aktörer inom näringsliv, akademi och offentlig sektor för att skapa tillväxt inom uppkopplad teknik.

I vår omfattande medlems-pool hittar du några av Sveriges största bolag, såsom Ericsson och Volvo Cars, men också spännande, innovativa startups som Sensative och Acconeer.

Din roll som projektkommunikatör

Som projektkommunikatör på Mobile Heights har du en nyckelroll när det gäller att kommunicera våra projekt. Du kommer att jobba i nära samarbete med våra projektledare och specifikt i ett av våra största projekt, som handlar om att etablera en digital innovationshubb i Sydsverige.

Du kommer att arbeta brett med kommunikation för olika kanaler. Du tar fram och följer upp kommunikationsplaner och aktiviteter, där samordning och samarbete med projektets övriga partners är en viktig del.

Du är en mycket god skribent med förmåga att beskriva projektets verksamhet och tjänster på ett lättillgängligt sätt utan att tappa fakta och precision. I rollen ingår också att jobba med strategiskt kommunikationsarbete där du stöttar kollegor i kommunikationsfrågor.

I din kontinuerliga kontakt med våra medlemmar och partners kommer du att skapa ett stort regionalt kontaktnät.

Vi söker en kommunikatör som vill vara med och bidra till digitaliseringen av samhället!

För att du ska kunna axla den här rollen krävs det att du har ett brinnande intresse för kommunikation och möten mellan människor.

Du är en driven kommunikatör som är trygg i din yrkesroll och gärna bidrar till andras utveckling. Som person är du noggrann, ansvarstagande och har förmåga att prioritera. Vidare är du lyhörd, kan fatta beslut och trivs med att arbeta både strategiskt och praktiskt i vardagen.

Vi ser att du som söker har:

  • högskoleutbildning (inom media och kommunikation, strategisk kommunikation, marknadsföring eller liknande) och några års arbetslivserfarenhet som kommunikatör
  • mycket goda språkkunskaper i tal och skrift, både på svenska och engelska
  • dokumenterad erfarenhet av att skapa kommunikativa texter
  • goda kunskaper inom grafisk formgivning
  • mycket goda kunskaper och erfarenheter av att arbeta med digital kommunikation inkl. sociala medier och rörlig bild.
  • goda kunskaper i redigeringsverktyg (exempelvis Indesign, Photoshop m.fl.) samt webbpubliceringsverktyg (exempelvis Episerver, Sitevision, WordPress)

Du är en ”doer” som har ett sinne för det där lilla extra som höjer helheten. Du jobbar självständigt men gärna även ihop med dina kollegor, och har lätt för att samarbeta med olika typer av människor.

Tjänsten är en projektanställning på heltid och är placerad på Mobile Heights kontor i Lund.

Är du redo att sätta tänderna i en spännande utmaning hos oss på Mobile Heights? Vi hoppas det! Varmt välkommen med din ansökan senast den 25 september 2020.

För frågor eller funderingar, tveka inte att kontakta Ola Svedin, VD, Mobile Heights på ola.svedin@mobileheights.org

Ansöker gör du genom att skicka ditt CV och ditt personliga brev till jobs@mobileheights.org Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningsperioden, så vänta inte för länge med din ansökan!