Teknisk projektledare

Teknisk projektledare sökes till Mobile Heights – jobba med spännande tech-projekt och innovativa techbolag i Sydsverige!

Brinner du för teknisk innovation? Vill du vara på en arbetsplats med människor som delar ditt intresse, och ta dig an kluriga arbetsuppgifter där du får skapa rutiner och strukturer i en innovationsorganisation som växer så det knakar? 

Mobile Heights söker nu dig som är på jakt efter en riktigt spännande utmaning och är redo att anta en nyckelroll inom projektledning. Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete där du får bidra till att sätta svensk innovation på kartan.

Mobile Heights – i hjärtat av svensk teknikutveckling

Mobile Heights har ett viktigt uppdrag. Vi ser nämligen till att tech-sektorn i Sverige blomstrar. Vi är en medlemsfinansierad, icke-vinstdrivande klusterorganisation som representerar över 120 organisationer inom tech. I vår omfattande medlems-pool hittar du några av Sveriges största bolag – såsom Ericsson och Volvo Cars – men också spännande, innovativa startups som Backtick Technologies och Elobina.

Ett av vårt viktigaste uppdrag är att knyta ihop aktörer inom näringsliv, akademi och offentlig sektor för att skapa hållbar tillväxt inom uppkopplad teknik och innovation. Detta gör vi bland annat genom att driva en rad högprofilerade projekt på regional, nationell och internationell nivå. Ett sådant projekt är projektet ”DigIT Hub Sweden”, som har finansiering från Europeiska Regionala Utvecklingsfonden (ERUF) och EU:s Digital Europe Programme (DIGITAL). Projektet har syftet att stötta digitalisering och grön omställning av små- och medelstora företag och offentlig sektor i Skåne, och drivs tillsammans med ett 20-tal olika aktörer i södra Sverige. Mobile Heights har det övergripande ansvaret för att koordinera insatserna och se till att projektet genomförs i linje med uppsatta projektmål.

Din roll som Teknisk Projektledare hos oss

Som Teknisk Projektledare hos Mobile Heights får du en oerhört viktig och framför allt spännande nyckelroll. Vi driver ett flertal teknikprojekt som involverar våra medlemmar, och som projektledare driver du projekten, tar fram projektplaner och deltar i ansökningsprocesser för offentligt finansierade projekt. Projekten involverar vanligtvis ett flertal organisationer och företag bland våra medlemmar, och stort fokus i det dagliga arbetet ligger på att få alla att jobba mot samma mål. Här ingår det även att leda regelbundna projektmöten, sammanställa skriftliga projektrapporter och ta ett ekonomiskt ansvar för projekten du driver.

I din kontinuerliga kontakt med Mobile Heights projektpartners och medlemmar kommer du att knyta ett ovärderligt kontaktnät, både regionalt och internationellt. Som Teknisk Projektledare deltar du också i att representera Mobile Heights och utveckla processer/verktyg för innovation, exempelvis genom att delta i medlemsmöten eller medverka vid seminarier och konferenser som vi anordnar.

Vi söker en driven och erfaren Teknisk Projektledare!

Vi vill att du som söker:

  • Har en solid akademisk bakgrund, exempelvis en Master of Science eller motsvarande inom Tech/IT.
  • Har minst 5 års erfarenhet av projektledning inom Tech/IT. De flesta av våra projekt kräver en förståelse för IT- och kommunikationsteknik på ganska detaljerad nivå.
  • Behärskar svenska och engelska i tal och skrift på hög nivå.

Det är meriterande om du som söker har:

  • Egen erfarenhet av produktutveckling inom Tech/IT.
  • Erfarenhet från EU-program (ex: Interreg, Innosup, Regionalfonden, ESF eller Horizon 2020).
  • Erfarenhet av arbete med myndigheter (ex: Nordic Innovation, Tillväxtverket eller Vinnova).

Som person är du strukturerad och har förmåga att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. För att trivas i rollen är det också viktigt att du är lösningsorienterad och har lätt för att samarbeta. Du kan sätta dig in i komplexa regelverk och förklara dessa på ett pedagogiskt sätt till kollegor och samarbetspartners.

Vidare tror vi att du har ett genuint intresse av digital teknik och innovationsprocesser. Kanske har du jobbat som utvecklare inom mjukvara eller hårdvara innan du blev projektledare?

Det praktiska

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten inleds eventuellt med en provanställning på 6 månader (beroende på tidigare meriter).

Mobile Heights huvudkontor ligger i centrala Lund. Alla anställda erbjuds ett generöst friskvårdsbidrag, goda möjligheter till fortbildning och sociala aktiviteter. Vi är dessutom ett internationellt, välkomnande, inkluderande och härligt team som värdesätter varandra och har roligt tillsammans på jobb!

Är du redo att sätta tänderna i en spännande och givande utmaning hos oss? Vi hoppas det! Varmt välkommen att skicka din ansökan till jobs@mobileheights.org

Frågor eller funderingar?

Tveka inte att kontakta Ola Svedin, vd på Mobile Heights: ola.svedin@mobileheights.org


Publicerad: 2023-01-11